وکیل گمرکی ⚡ دعاوی گمرکی ☑️ شکایت از ترخیص کار ☑️ رفع تعهد پروندههای صادراتی ☑️ استرداد حقوق ورودی ☑️ پروندههای جرائم کالا ☑️ مطالبه اضافی پرداختیها به گمرک
☑️ وکیل قرارداد تجاری | ☑️ وکیل شرکتها |
☑️ وکلای پایه یک دادگستری | ☑️ عضو کانون وکلای مرکز |
☑️ همکاری با قضات بازنشسته | ☑️ همکاری با اساتید دانشکده حقوق |
☑️ پیگیری مستمر | ☑️ ارائه گزارش منظم |
☑️ دارای تیم پشتیبانی | ☑️ مشاوره تخصصی |
شکایت از ترخیص کار
گمرک یک سازمان دولتی است که وظایف مختلفی از جمله اجرای قانون گمرک، عوارض ورودی و صدوری، وصول حقوق و ترانزیت و واردات و صادرات و … را بر عهده دارد. در حقیقت گمرک نقش مرزبان اقتصاد کشور را دارد و مسئول اعمال حاکمیت دولت در اجرای قانون امور گمرکی، هماهنگی در مبادی ورودی و خروجی و اعمال دیگر مقررات مربوطه در کشور است.
وکیل گمرکی یکی از زیرشاخه های وکیل تجاری می باشد که بسیار تخصصی هست. در ادامه با وظایف وکیل امور گمرکی آشنا میشویم.
وظایف گمرک
وظایف گمرک عبارت است از:
- اطمینان از اجرای دقیق مقررات و سیاستهای ناظر بر تجارت خارجی و قوانین صادرات و واردات.
- وصول عواید با درآمدهای گمرکی.
- نظارت بر اجرای الزامات قانون مربوط به واردات، ترانزیت و صادرات کالا، ترخیص کالا از هر لحاظ مخصوصاً، مجوزهای واردات کالا مشتمل بر مجوز بهداشت، مجوز استاندارد کالا و امثال آن.
- اعمال سیاستهای گمرکی و اجرای قوانین گمرکی در کلیه مرزهای ایران.
- نظارت بر عبور و مرور کالا از مرزهای ایران.
- اعمال و اجرای قوانین گمرکی در خصوص بخشودگیها.
- محاسبه و وصول حقوق گمرکی کالاهای وارداتی به ایران.
- اجرای تشریفات قانونی ترخیص کالا از مرزهای زمینی و هوایی ایران.
- نظارت و اجرای قوانین درباره قاچاق کالا و بازارچههای مرزی.
اختلافات گمرکی
از نمونه اختلافات گمرکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع تعهد از پروندههای صادراتی موضوع ماده 12 آییننامه اجرایی مقررات صادرات و واردات
- استرداد حقوق ورودی موضوع ماده 25 آییننامه اجرایی قانون صادرات و واردات
- داوری در دعاوی گمرک
- پروندههای جرائم کالا در مراجع تخصصی
- مطالبهی اضافی پرداختیها به گمرک
- اختلافات گمرکی در گمرکات کشور و دفاتر ستادی گمرک ایران و …
در صورت بروز اختلاف بین اشخاص با گمرکها، موضوع ابتدا در واحدهای ستادی گمرک بررسیشده و اظهارنظر صورت میگیرد؛ درصورتیکه رأی آن واحد مورد اعتراض مؤدی باشد، پرونده توسط رئیسکل گمرک ایران یا نمایندهی او، به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارجاع میشود.
کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی، مرجع رسیدگی به دعاوی ناشی از انواع اختلافات گمرکی شامل؛ تشخیص تعرفه، ارز کالا، جریمهها غیر از موارد قاچاق کالا و قوهی قاهره و … میباشد.
این کمیسیون از هفت نفر عضو اصلی و پنج نفر عضو علیالبدل تشکیل میشود. آرای کمیسیون اختلافات گمرکی عموماً لازمالاجراست. فقط درصورتیکه مابهالتفاوت مبلغ مورد قبول مؤدی و گمرک و ارزش گمرکی کالایی که در خصوص ورود و صدور مورد اختلاف واقعشده، بیش از پنجاه میلیون ریال باشد، مؤدی میتواند ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی، به کمیسیون تجدیدنظر برای تجدیدنظرخواهی مراجعه کند.
آرای کمیسیون تجدیدنظر قطعی بوده و بر اساس قانون دیوان عدالت اداری، به مدت 3 ماه (برای اشخاص داخل کشور) و 6 ماه (برای اشخاص خارج از کشور) از تاریخ ابلاغ، ازلحاظ شکلی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.
رسیدگی به مشکلات گمرکی
به علت رعایت اصول و موازین قانونی در صادرات و واردات کالا در زمینههای سود بازرگانی، ارزشگذاری، عوارض، حقوق گمرکی و … معمولاً اختلافاتی بین سازمان گمرک با صادرکنندگان، واردکنندگان، تجار و دیگر اشخاص حقوقی و حقیقی، به وجود میآید و در پی آن نیز، دادرسی گمرکی به استناد قانون امور گمرکی و قوانین دیگر، به حل اختلافات و دادرسی در جهت ساماندهی امور گمرکی میپردازد.
عمدهی اختلافات و مشکلات به وجود آمده در امور گمرکی یا ناشی از عدم اطلاع تجار به قوانین و دادرسی گمرکی است یا در اثر نامفهوم بودن قوانین گمرکی و یا عدم تجربه و تخصص آنان است.
در این مواقع وکلای متخصص امور گمرکی، میتوانند با استفاده از تخصص و آگاهی از مقررات و رویه رسیدگی خاص مربوط به امور گمرکی و واردات و صادرات و همچنین تجربهی چندین ساله در این امور، مسئولیت پروندههای گمرکی را بر عهده بگیرد و مشکلات ناشی از آن را به حداقل برساند تا افراد به نتیجه مطلوب خود دست یابند.
خدمات موسسه حقوقی عدل داد در امور گمرکی
تیم حقوقی امور گمرکی موسسه حقوقی عدل داد شامل چندین وکیل متخصص و حرفه ای در خصوص انواع مسائل و دعاوی راجع به گمرک به علاوه تعداد از تجار با سابقه در امور گمرکی جهت راهنمایی وکلا میباشد که چندین سال است با همکاری یکدیگر در انواع پروندههای مربوط به این حوزه فعالیت میکنند و به روشهای حل انواع مسائل و دعاوی آشنایی کامل داشته و با استفاده از تجربه و تخصص خود، آماده خدمترسانی به شهروندان محترم در امور گمرکی میباشند.
از جمله خدمات موسسه حقوقی عدل داد در امور گمرکی عبارتاند از:
- ارائه مشاوره و قبول وکالت در انواع پروندههای قابلرسیدگی در واحدهای ستادی گمرک، کمیسیون اختلافات گمرکی، کمیسیون تجدیدنظر و دیوان عدالت اداری از قبیل؛ تشخیص تعرفه، ارز کالا، جریمهها غیر از موارد قاچاق کالا و قوهی قاهره و …
- قبول وکالت در امور ترخیص کالا و آزادسازی کالاهای ضبط شده در گمرک.
- انجام کلیه امور مربوط به واردات و صادرات کالا و مسائل گمرکی.
- انجام تشریفات گمرکی؛ تنظیم اظهارنامه کالاهای صادراتی و وارداتی.
- قبول پروندههای صدور کارت بازرگانی و پروانه صادرات، حقوق و عوارض ورودی و صدوری.
- فعالیت در صدور کالا از طریق پست، خرید کالا از خارج از کشور و قراردادهای مربوط به آن.
- تنظیم قرارداد و ارائه مشاوره، عاملیت و نمایندگی در کلیه امور مرتبط با حقوق گمرکی.
- رسیدگی به امور بیمه، انبارداری و حقالعملکاری در گمرک.
- تهیه و تنظیم لوایح و طرح دعوا و پاسخگویی به دعاوی در موضوعات؛ وصول مطالبات گمرک از اشخاص و همچنین اشخاص از گمرک، قبول داوری در اختلافات ناشی از امور گمرکی بازرگانی، ابطال بخشنامههای گمرکی مغایر با قوانین یا خارج از حدود صلاحیت و … در کلیه مراجع مربوطه اعم از دیوان عدالت اداری، محاکم عمومی و انقلاب، کمیسیون بدوی و تجدیدنظر رسیدگی
- رسیدگی به امور گمرکی بر اساس آخرین قوانین و مقررات حاکم بر آن امور در سریعترین زمان ممکن