ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که ناگهان با مسدود شدن حساب بانکی خود مواجه شده و برای مدتی قادر به استفاده از حساب بانکی خود نباشید.
در این شرایط، با توجه به تورم بالای اقتصاد کشور، اگر در اسرع وقت اقدام به رفع مسدودی از حساب خود ننمایید، ممکن است برای مدت زیادی مبالغ موجود در حساب بانکی تان توقیف مانده و با کاهش ارز پول مواجه شود؛ حتی ممکن است بدون اطلاع دقیق از علت مسدودی، مبالغ خود را از دست دهید.
در چنین مواقعی، برای اینکه به سرعت از موضوع مطلع شده و اقدام به رفع مسدودی و رفع توقیف از حساب خود نمایید، میتواند به وکلای متخصص در حوضه امور پولی و بانکی مراجعه کرده و با راهنماییهای ایشان، مشکل خود را حل کنید.
موارد مسدودی حساب
علل مختلفی وجود دارند که میتوانند موجب مسدود شدن حساب بانکی شما شوند، از جمله این علل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسدود شدن به علت برگشت خورد چک:
مطابق قانون صدور چک و اصلاحات آن، در صورتی که مقررات مندرج در این قانون رعایت شود، دارنده چک میتواند چک را برگشت بزند؛
به این ترتیب که اگر در موعد مقرر در متن چک، دارنده به بانک مراجعه کرده و حساب بانکی فاقد موجودی کافی باشد، به درخواست دارنده چک، «غیرقابل پرداخت بودن مبلغ چک» در سامانه بانک مرکزی ثبت شده و توسط این سامانه، مراتب به کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری ارسال میشود و در نهایت، وجوه موجود در کلیه حسابها و کارتهای بانکی صادرکننده چک، به میزان کسری مبلغ چک مسدود میشود.
نکته مهم:
لازم به ذکر است که اگر چک به نمایندگی و یا وکالت صادر شده باشد، مسدودی حساب علیه وی نیز اعمال میشود؛ مگر اینکه ثابت کند که عدم پرداخت، مستند به عمل صاحب حساب یا نماینده یا وکیل بعدی بوده است.
- مسدود شدن به علت توقیف قضایی:
ممکن است در یکی از محاکم دادگستری، حکم به پرداخت مبلغی پول (مثلاً دیه، تأدیه قرض، بدهی، ثمن معامله و …) علیه شما صادر شده و محکومله، برای وصول بدهی خود، اقدام به مسدود کردن حسابهای بانکی شما نموده و قصد داشته باشد از طریق اجرای احکام مدنی، اقدام به وصول بدهی خود نماید.
- مسدود شدن در نتیجه جرائم رایانهای:
همچنین ممکن است مسدود شدن حساب بانکی به علت وقوع جرم سرقت اینترنتی از حساب بانکی دیگری و به دستور پلیس فتا انجام شده باشد؛ این روزها آمار هک شدن حساب بانکی و یا پروفایلهای مجازی اشخاص بسیار بالا رفته و مبالغ زیادی از اشخاص ناآگاه کلاهبرداری میشود.
در این صورت اشخاص مالباخته به پلیس فتا مراجعه کرده و درخواست مسدود کردن حساب بانکی کلاهبرداری را مطرح میکنند.

رفع مسدودی از حساب
در صورتی که مسدود شدن حساب به علت برگشت خوردن چک باشد، موارد مختلفی وجود دارد که میتواند منجر به رفع مسدودی شود که عبارتاند از:
- واریز کسری مبلغ چک نزد بانک (در این صورت، مبلغ چک نزد بانک و برای مراجعه دارنده چک، مسدود میشود)
- ارائه لاشه چک به بانک (در این صورت فرض میشود که با دارنده چک در خصوص پرداخت، توافق شده)
- ارائه رضایتنامه رسمی از دارنده چک (اگر دارنده شخص حقوقی باشد، ارائه نامه رسمی کفایت میکند)
- ارائه نامه رسمی از مرجع قضایی مبنی بر برائت ذمه صاحب حساب
- گذشت مدت 3 سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت و عدم طرح دعوای حقوقی یا کیفری توسط دارنده چک
در صورتی که مسدود شدن حساب به علت دستور مقام قضایی باشد، صاحب حساب باید به توافقی با محکومله برای پرداخت بدهی خود دست یابد تا بتواند دستور رفع مسدودی حساب را اخذ نماید.
خدمات وکلای متخصص رفع مسدودی از حساب
همانطور که مشاهده شد، مسدود شدن حساب علل متفاوتی داشته و رفع مسدودی در هر یک نیز شرایط خاص خودش را خواهد داشت، شما میتوانید برای تسریع در انجام امور رفع مسدودی از حساب خود، از وکلای متخصص موسسه حقوقی عدل داد در این حوزه استفاده نمایید.
در موسسه حقوقی عدل داد، گروهی از وکلای متخصص امور پولی و بانکی وجود داشته که با همکاری و همفکری یکدیگر، اقدام به حل مشکلات مراجعان و کمکرسانی به شهروندان جهت رفع مسدودی از حساب بانکی مینمایند.
از جمله خدمات وکلای متخصص این حوزه در موسسه حقوقی عدل داد عبارتاند از:
- بررسی تخصصی کلیه موارد مسدودی حساب
- رسیدگی فوری به موضوع جهت تسریع در فرایند رفع مسدودی
- ارائه مشاوره تخصصی به افراد برای جلوگیری از مسدودی مجدد حساب
- پیگیری و گزارش دهی منظم به موکلین
همکاری و همفکری وکلای متخصص با یکدیگر جهت ارائه بهترین راهکار