مطابق ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری:
«به منظور کشف جرم، تعقیب متهم، انجام تحقیقات، حفظ حقوق عمومی و اقامه دعوای لازم در این مورد، اجرای احکام کیفری، انجام امور حسبی و سایر وظایف قانونی، در حوزه قضایی هر شهرستان و در معیت دادگاههای آن حوزه، دادسرای عمومی و انقلاب و همچنین در معیت دادگاههای نظامی استان، دادسرای نظامی تشکیل میشود.»
مطابق ماده فوق، دادسرا یکی از مهمترین نهادهای قضایی کشور است و پس از وقوع هر جرمی در سطح جامعه، این موضوع ابتدا در این نهاد مورد بررسی قرار میگیرد؛ بهعبارتدیگر، پیش از ورود قاضی و دادگاه برای بررسی پرونده و صدور حکم، تحقیقات لازم از قبیل کشف جرم، تعقیب متهم و … در دادسرا انجام میشود و این نهاد ضمن بررسیهای خود احراز میکند که آیا رفتاری که انجام شده است، جرم میباشد یا خیر و در صورت جرم بودن، چه کسی آن را مرتکب شده است.
این تحقیقات اولیه توسط مقامات دادسرا که شامل، دادستان، دادیاران و بازپرس است صورت میگیرد و در صورت احراز وقوع جرم، پرونده به صورت کیفرخواست به دادگاه صالح جهت رسیدگی قضایی ارسال خواهد شد. البته بعضی از جرائم از قبیل جرائم منافی عفت یا جرائمی که مجازات کمتری دارند، (جرائم تعزیری درجه هفت و هشت) به صورت مستقیم در دادگاه مطرح خواهند شد و دادسرا در این جرائم دخالتی نخواهد داشت.
درنظر داشته باشید که وکیل جنایی با وکیل کیفری در بعضی گرایشات متفاوت می باشد و وکیل کیفری طیف وسیع تری از حقوق را شامل میشود.

همانطور که گفته شد، تعقیب کیفری متهم به ارتکاب جرم، از طریق دعوای عمومی توسط دادسرا و به نمایندگی از جامعه به جریان میافتد. در رأس دادسرا، دادستان قرار دارد که مطابق ماده 11 قانون آیین دادرسی کیفری؛ «تعقیب متهم و اقامه دعوی از جهت حیثیت عمومی بر عهده دادستان … است.»
به جریان انداختن تعقیب کیفری یا به عبارتی، طرح دعوای عمومی علیه برخی افراد تابع شرایط خاصی است، در برخی موارد، رسیدگی در دادسرا ممکن با موانعی روبهرو شود و برخی موارد نیز ممکن است که ساقط شده و ادامه نیابد. بااینوجود، در صورت اجتماع شرایط لازم و فقدان موانع تعقیب، تحقیقات مقدماتی انجام گرفته و مهمترین مرحله تعقیب دعوای عمومی است که در دادسرا و در فاصله اندکی از وقوع جرم صورت میگیرد که خود تابع ضوابط معینی است.
در نظام قضایی ایران، دادسراهای مختلفی با صلاحیتهای ذاتی و محلی متفاوت تشکیل شدهاند که هر کدام به انجام وظایف خود در حیطه اختیارات و صلاحیتهای خود اقدام میکنند؛ بنابراین آگاهی از صلاحیت هر یک از دادسراها و شیوه طرح شکایت و رسیدگی در هر کدام که بهترین نتیجه را به ارمغان آورد، نیاز به تسلط به قوانین مربوطه و آگاهی نسبت به موارد مورد اختلاف دارد.

خدمات موسسه حقوقی عدل داد در دادسرای جنایی
موسسه حقوقی عدل داد از جمله قدیمیترین و برترین مؤسسات حقوقی کشور است که از همراهی تعداد زیادی از وکلای فارغالتحصیل از بهترین دانشگاههای کشور بهره برده که به صورت تخصصی به امور خاصی رسیدگی میکنند. همچنین تعدادی از قضات بازنشسته با این موسسه همکاری میکنند و وکلا را در انواع پروندهها راهنمایی میکنند.
در موسسه حقوقی عدل داد، یک تیم حقوقی متخصص و باتجربه در انواع جرائم کیفری وجود دارد که چندین سال است با همکاری یکدیگر به انواع پروندههای کیفری رسیدگی کرده و به کلیه قوانین و مقررات مربوطه تسلط کامل دارند و به بهترین و سریعترین روشهای ممکن در رسیدگی به این دعاوی در دادسرای جنایی آگاه هستند.
در این تیم حقوقی، تعدادی از قضات بازنشسته حضور دارند که در خصوص پروندهها، نکاتی را به وکلا گوشزد میکنند تا بهترین نتیجه ممکن را کسب کنند. این تیم قدرتمند حقوقی هماکنون آماده خدمترسانی به شهروندان گرامی در خصوص رسیدگی به جرائم کیفری در دادسرا و دادگاه میباشند.

از جمله مزایای موسسه حقوقی عدل داد در دادسرای جنایی عبارتاند از:
- مطالعه دقیق پرونده و شناخت ابعاد مختلفان جهت طراحی بهترین استراتژی برای دفاع از موکلین
- پاسخگویی به سؤالات مأموران تحقیق و مشاوره داده به موکل جهت پاسخ به سؤالات.
- تحقیق و تفحص در اظهارات موکل و پرونده جهت یافتن سرنخ مناسب جهت کمک به کسب نتیجه مطلوب.
- ترکیب دلایل و مستندات بهدستآمده از پرونده و اظهارات موکل، همراه با استدلالهای حقوقی، به صورت واضح و دقیق در یک متن تحت عنوان لایحه و ارائه آن به دادسرا جهت قرار دادن در پرونده.
- مقابله در برابر اقدامات نادرست مسئولین دادسرا (اعم از بازپرس، داستان، دادیاران و ضابطان دادگستری) و ایراد گرفتن به این اقدامات جهت احقاق حقوق و عدم تضییع حقوق موکلین.
- شناسایی اقدامات نادرست طرف مقابل دعوا جهت طرح شکایت یا دعوای متقابل علیه وی (در صورت لزوم) و تحتفشار قرار دادن طرف مقابل جهت رضایت به مصالحه.
- در صورت لزوم، اعتراض به قرارهای صادره توسط مقامات قضایی از قبیل قرار بازداشت، قرارهای تأمین و … که ممکن است به صورت غیرقانونی صادر شده باشند.
- پیگیری موضوعات ارجاع شده از سوی مقام قضایی به اداره آگاهی به عنوان ضابط تخصصی.
- پیگیری منظم و مدام پرونده جهت تسریع در رسیدگی.
- گزارش دهی منظم به موکلین جهت در جریان امور رسیدگی قرار گرفتن آنها

وکلای پایه یک دادگستری
تمام وکلای ما از وکلای طراز اول پایه یک دادگستری می باشند. و سالها تجربه در تخصص خود دارند.

عضو کانون وکلای دادگستری
تمام وکلای ما عضو کانون وکلای دادگستری می باشند که بالاترین درجه اعتبار قضایی را داراست.

استفاده از مشاورین متخصص
مشاورین ما: قضات بازنشسته دادگستری، اساتید دانشکده حقوق و وکلای طراز اول

بررسی پرونده بصورت جمعی
تمام پرونده های موکلین بصورت جمعی از بهترین وکلای متخصص بررسی میشود تا بهترین نتیجه دریافت شود.

حفاظت از پرونده شما
پرونده تمام موکلین کاملاً محرمانه بوده و هیچ اطلاعاتی به شخص، شرکت و یا نهاد خاصی داده نمیشود.

حق الوکاله منصفانه
حق الوکاله دریافتی با توجه به خدمات و استفاده از بهترین وکلای طراز اول و بهترین مشاورین کاملاً منصفانه می باشد.

پیگیری مستمر
از همان روز بستن قرارداد، کار روی پرونده شروع میشود و بدون وقفه تا حصول نتیجه ادامه می یابد.

گزارش دهی منظم
وکلای ما به موکلین بصورت منظم گزارش پیشرفت کار ارائه میدهند تا موکلین در جریان کامل پرونده باشند.

سریعترین نتیجه
بعلت پیگیری وکلا و مشورت جمعی و همینطور تجربه مشاورین ما، سریع ترین نتیجه را در این مرکز خواهید گرفت.
جهت رزرو وقت ملاقات حضوری با شماره دفتر مرکزی ۴۷۶۲۳-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه) و یا با همراه ۰۹۳۰۳۰۰۳۰۵۴ (پاسخگو ۹ صبح الی ۵ بعدازظهر) تماس بگیرید. مشاوره فقط حضوری ارائه می شود و مشاوره تلفنی ارائه نمیشود.

یا در هر ساعت از شبانه روز فرم زیر را پر کرده تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم.
جهت مطالعه بیشتر، میتوانید روی مقالات زیر کلیک نمایید: